English

Zonat Shi'ite ne Baghdad goditen nga bombat vdekjeprurëse

Të paktën 48 njerëz janë vrarë pas një seri bombash ne makina qe kryesisht synojnë zonen e Shia-s ne Bagdad, Irak honë zyrtarët.

Më shumë se 150 vetë u plagosën, thane burimet policore për BBC.

Sulmet erdhën në përvjetorin e 10-të fushatës amerikane në Irak që rrëzoi Sadam Huseinin.

Dhuna në Irak ka rënë krahasuar nga ajo ne vitet 2006-7, por kryengritja Sunni perseri ka çuar numrin e vdekjeve mesatarisht më shumë se 300 njerëz të vdekur një muaj.

Kabineti irakian tha se për shkak të situatës së sigurisë, ajo kishte vonuar zgjedhjet e planifikuara për 20 prill në dy krahinat deri në gjashtë muaj.

Të martën, një total prej të paktën 10 bomba ishin vendosur neper makina dhe kjo u duk qartazi se ishte një fushatë e koordinuar, tha per BBC-ne Jim Muir nga Bagdadi.

KOMENTE