English

Prostitutat binjake 70 vjeçare, tashmë të "lodhura" nga artriti

Motrat binjake besohet të jenë prostitutat më të vjetra në Amsterdam dhe tashmë ato kanë dalë në pension pas më shumë se 50 vjet secila në tregtinë e seksit.

Louise dhe Martine Fokkens, 70 vjeç, kanë vendosur më në fund se janë shumë të vjetra për biznesin, duke pretenduar se kanë fjetur me 355.000 burra mes tyre në një karrierë të kombinuar 100-vjeçare.

Louise, një nënë e katër fëmijëve, ka thënë se artri i saj tani nuk e favorizon pasi i bën disa pozicione seksuale 'shumë të dhimbshme ". Dhe Martine nëna e tre fëmijëve pranon se e ka të vështirë për të tërhequr burra të rinj me përjashtim të një burri të moshuar i cili ende vjen për sesionin e tij javor sado-maschism.
Dyshja kanë qenë subjekt i një filmi dokumentar të vitit të kaluar të quajtur Meet the Fokkens, dhe kanë shkruar tani një libër që flet për kohën e tyre seksuale me titullin The Ladies of Amsterdam.

Të dyja gratë - që zakonisht vishen në rroba të kuqe identike - u bë prostituta para moshës 20 për të mbijetuar financiarisht. Ato jetuan në 'vitet e arta' të profesionit para se Hollanda legalizoi prostitucionin dhe tregtia e seksit u pushtua nga 'mafia lindore evropiane ".

Louise i tha: "Seksi është shumë i ndryshëm tani. Ne uleshim ne dritare me rroba, sot ata janë krejtësisht të zhveshur. Nuk ka ndjenjë komuniteti sot.

Martine shtoi: "Legalizimi i bordellove në vitin 2000 nuk e ka përmirësuar jetën e prostitutave". "Nuk ka asnjë pikë, vetëm duke punuar për qëllime tatimore. Kjo është arsyeja pse vajzat janë duke punuar nga interneti dhe nga shtëpia.

"Kjo është më mirë për tutorët dhe të huajt, por jo për vajzat holandeze." Martine dhe Louise thanë se tani shpresojn të jenë në gjendje të jetojnë jashtë me të ardhurat e tyre nga të drejtat e librit dhe filmit.

KOMENTE