English

Ish-drejtori i përgjithshëm i BBC-së, kryetari i ri i Shoqatës së Futbollit

Ish-drejtori i përgjithshëm i BBC-së Greg Dyke është vendosur të bëhet kryetari i ri i Shoqatës së Futbollit.

Bordi i FA (Football Association) ka aprovuar unanimisht propozimin e Dyke, 65, për të pasuar David Bernstein pasi ai do të lërë postin në korrik.

Emërimi është subjekt i miratimit të këshillit të FA.
FA tha në një deklaratë: "Bordi i Shoqatës së Futbollit ka miratuar sot unanimisht emërimin për Greg Dyke si kryetar i pavarur i FA.

"Dyke, 65 vjeç, do të marrë përsipër detyrën e tij si kryetar nga David Bernstein pasi ai e lë postin pas 2 vjet e gjysmë në korrik 2013.

Emërimi do të hyjë në fuqi nga e shtuna, 13 Korik pas diskutimit dhe njëherë në këshill.

"Dyke ka njohuri dhe shkathtësi në nivel të lartë për futbollin. Ai ishte drejtor i Manchester United në fund të viteve nëntëdhjetë dhe që nga viti 2006 ai ka qenë kryetar jo-ekzekutiv i Brentford Football Club. Ai hoqi dorë në këtë nga ky rol nga fundi i sezonit për të marrë detyrën e tij të re në FA. "
Dyke shtoi: "Futbolli ka qenë gjithmonë një pjesë e madhe e jetës sime".

KOMENTE