English

Nelson Mandela përsëri në spital

Ish-presidenti i Afrikës së Jugut Nelson Mandela është rikthyer përsëri në spital me një infeksion të mushkërive.

Një deklaratë nga presidenca e Afrikës së Jugut thuhet se zoti Mandela, 94, ishte pranuar vetëm pak para mesnatës.

Z. Mandela kaloi 18 ditë në spital në dhjetor duke u mjekuar për një infeksion të mushkërive dhe gurë në tëmth.

Ai konsiderohet gjerësisht si babai i kombit pasi udhëhoqi luftën kundër aparteidit.

Z. Mandela shërbeu si presidenti i parë i zi i Afrikës së Jugut 1994-1999. Megjithatë, shëndeti i tij ka shkaktuar shqetësime për disa kohë.

Një zëdhënës presidencial i tha BBC-së se zoti Mandela ka qenë i ndërgjegjshëm dhe kishte marrë trajtim mjekësor më të mirin e mundshëm.
Mjekët po përpiqen të trajtojnë me kujdes zotin Mandela duke marrë parasysh gjithë historinë e sëmundjes dhe moshën e tij.

Megjithatë, Andrew Harding i BBC-së në Afrikën e Jugut thotë se shtrimi i papritur natën vonë i Z. Mandela ka të ngjarë të ngrerë shqetësime.

KOMENTE