English

Papa Francis do të lajë këmbët e të burgosurve

Papa Francis do të lajë këmbët e të burgosurve në një qendër të paraburgimit të rinjve pranë Romës në Maundy të enjten.

Mijëra pelegrinë dhe turistë po vijnë në Romë për të marrë pjesë në ceremonitë gjatë javës së shenjtë përpara Pashkëve.

Larja e këmbëve të enjten para Pashkëve është një traditë e krishterë që përkujton Darkën e Fundit të Krishtit.

Në një predikim, Papa i kërkoi priftërinjve që të angazhohen më shumë me famullinë, duke thënë: ". Kjo nuk është në shpirtin kërkues që hasim Zotin"

Besimtarët duhet të "lënë Meshën në qoftë se ata kishin dëgjuar lajmin e mirë", i tha ai qindra kardinalëve, peshkopëve dhe priftërinjve në bazilikën e Shën Pjetrit.

Pashkët janë festivali më i rëndësishëm në kalendarin e Kishës Katolike. Papa Francis feston Meshën në Bazilikën e Shën Pjetrit, në 28 Mars.

Të dielën e Pashkëve në mëngjes Papa i ri do të japë "Urbi et Orbi" mesazhi i tij i parë në qytetin e Romës dhe në botë.

Gjatë audiencës së përgjithshme të përurimit të tij të mërkurën, Francis bëri thirrje për një zgjidhje të menjëhershme politike të konfliktit në Republikën e Afrikës Qendrore, pas grushtit të shtetit të fundjavës së kaluar.

KOMENTE