English

Shërbimi sekret amerikan nën drejtimin e një gruaje

Për herë të parë në historinë e agjensisë, një grua do të drejtojë Shërbimin Sekret Amerikan. Një veterane e respektuar e këtij institucioni është betuar si Drejtoresha e re në një ceremoni në Zyrën Ovale. Presidenti Obama ndoqi Zv. Presidentin Joe Biden, i cili zhvilloi ceremoninë e betimit të Julia Pierson, si dhe lavdëroi dedikimin, profesionalizmin dhe përkushtimin e saj në punë.

“Dua të them Julia gëzon një reputacion të jashtëzakonshëm në Shërbimin Sekret,” tha Presidenti Obama pas ceremonisë. “Sigurisht, ajo po thyen traditën përsa i përket drejtorëve të agjensisë, dhe mendoj që njerëzit janë të gjithë jashtëzakonisht shumë krenarë për të. Kemi besimin më të madh në detyrat që tani do vijnë për të dhe bindjen që ajo do të bëjë një punë të shkëlqyer.”
Ju pëlqen fakti që tashmë Shërbimin Sekret do ta drejtojë një grua?

KOMENTE