English

Pamje tronditëse. Burri humb gjysmën e fytyrës nga kanceri dhe e rivendos përsëri

Një 60-vjeçar viktimë e kancerit i është nënshtruar një operacioni-art për të ri-marrë fytyrën e tij.

Eric Moger, 60 vjeç, të cilit gjuha dhe goja ishin të dukshme nëpërmjet faqes së tij të majtë, disa javë më parë.

Pas pësimit të kancerit të avancuar të fytyrës dhe sinus, Eric, nga Waltham Abbey, Essex, iu nënshtrua një operacioni të gjerë për të hequr një tumor vdekjeprurës - por që fatmirësisht ka shpëtuar jetën e tij.

"Kur më thanë se ata do të heqin anën e fytyrës sime, unë nuk kisha asnjë ide se si do të përfundojë kjo histori" thotë Eric.
Plaga, përvec sikletit të paraqitjes në publik, i kishte shkaktuar edhe çrregullime në të folur. Mjekët fillimisht ndërhynë duke i hequr komplet masën tumoriale, ndërsa fazat e tjera për shërimin e plot të tij u pasuan nga seanca kimio dhe radioterapie ekstreme.

Eric ka qenë i detyruar të jetojë për katër vjet me anën e majtë të fytyrës së tij të mbuluar krejtësisht nga një garzë salcë.
Ai ka pësuar tetë operacione për rindërtimin e fytyrës dhe nuk ka qenë në gjendje për të pirë vetë qoftë dhe një gotë ujë.

Eric dhe Karen gruaja e tij, 48, vizitoi Dr Christian Jessen në klinikën e krishterë të organeve të brendshme dhe, të hënën, Eric zhvilloi një operacion 4 orësh në Spitalin Universitar College në Londër.

Eksperti dental i implantit kirurgu Andrew Davudi përdori imazhe 3D dhe teknologji moderne me një pjatë të dhëmbëve dhe silikon protetik fytyre ankoruar me implante të projektuar posaçërisht.

Dy implantet janë vendosur në folenë e syrit dhe nofullës ndërsa tre ekstra- implante të gjata - shtrihen nga mollëza e djathtë nëpër nofull në anën e tij të majtë.
"Kjo është e shkëlqyer," thotë Eric kur ka parë fytyrën e tij të re në pasqyrë, pas marrjes së gllënjkës së parë të ujit pas 4 vitesh.
"Kjo është e përkryer", thotë Karen. "Kjo është një magji e vërtetë se si ajo duket vërtetë."

KOMENTE