English

Meksikë. Imazhe nga lufta e brendshme e drogës (FOTO)

Ky është një vend ku në të njëjtën kohë krimi dhe varfëria e skajshmei ka marrë jetën e më shumë se 35.000 Mexicans.

Fotografi David Rochkind ka kapur imazhe te kesaj situate, tregtinë e droges ne Meksikës, varferine e tejskajshme per ti botuar ne librin e tij "dora e rëndë, shpirti i fundosur".
Fotografitë e tij kane kapur një peizazh te thyer të luftes se egër në tregti, dhe njerëzit të cilët kanë qenë të prekur ose nënshtruar ndaj ndikimit dërrmues te tregtisë së drogës.

Z. Rochkind, i cili u diplomua ne Universitetin e Miçiganit është bazuar aktualisht ne Port-au-Prince, Haiti, kur udhëtoi per here te pare ne Meksikë në vitin 2007 për të fotografuar momente te ndryshme nga jeta e perditshme e komunitetit te "shqyer" nga lufta e droges.
Këto imazhe janë vetëm një mostër e vogël e mbledhjes apo reportazhit të botuar në librin e tij.

KOMENTE