English

Venezuelë. Kundërshtari Capriles kërkon rinumërim

Kandidati presidencial i Venezuelës Henrique Capriles i cili nuk fitoi kandidaturen e tij, ka kërkuar një rinumërim të votave, duke hedhur poshtë zgjedhjen e pasardhësit të Hugo Chavez-së si "të paligjshme".

Z. Capriles, i cili humbi me një diferencë prej më pak se 2%, tha se kane qenë më shumë se 300.000 incidente nga sondazhi së dielës që nevojiten për të shqyrtuar.

Socialisti Nicolas Maduro ka bërë thirrje për rezultatet që të respektohen.

Zgjedhjet u thirrën pas vdekjes së zotit Chavez nga kanceri më 5 mars.

Z. Maduro, një ish-shofer autobusi te cilin Z. Chavez e kishte emëruar si trashëgimtarin e tij të preferuar, fitoi 50.7% të votave kundrejt 49.1% Mr.Capriles.

Këshilli Kombëtar Zgjedhor tha se rezultatet, të cilat u njoftuan të dielën natën, ishin "të pakthyeshme".

Presidenti rus Vladimir Putin dhe lideri kuban Raul Castro ishin ndër krerët e pare të shtetit që përgëzuan z Maduro në fitoren e tij.

KOMENTE