English

Bill Iffrig, 78 vjeçari dhe dëshmia e tij e plagosjes në maratonën e Bostonit (VIDEO)

Një 78-vjeçar nga Washington konkurrent në maratonën në Boston maratonën u kap në një fotografi i lajmeve, duke treguar atë gjatë rrëzimit nga një shpërthim bombe. Fotoja e atletit shpejt u përhap në internet si virus.

Ishte hera e tretë që ai merrte pjesë në këtë maratonë dhe kur ai ishte afër vijës së finishit, u rrëzuan nga një prej dy shpërthimeve të bombave.

Bill Iffrig nga Lake Stevens, tha se ai dëgjoi një zhurmë të hënë dhe e gjeti veten në tokë.

"Ajo ishte vetëm 5 metra larg nga mua," tha ai. "Ajo ishte me të vërtetë një oshëtimë e lartë."

Ai tha se ai përfundoi garën ashtu siç ishte me këmbën e tij të sëmurë dhe një zyrtar gare e ndihmoi atë.

Iffrig tha se shumica nga vrapuesit e tjerë në afërsi të zonës nuk ishin aq afër shpërthimit, si ai . Ai eci nëpër vijën e finishit dhe një gjysmë-milje në hotelin e tij. Iffrig tha se afërsisë e tij me shpërthimin i ndau një fije floku dhe se ai morri një përvojë tepër të frikshme.

Djali i maratonistit Mark Iffrig, nga Seattle, tha për Associated Press se ai po ndiqte në internet përparimin e të atit në garë dhe nuk e kuptoi se çfarë kishte ndodhur derisa ai shkoi në Facebook për të postuar si status se babbai i tij përfindoi me sukses. Më pas ai nga TV kuptoi e çfarë kishte ndodhur.

"Është e tmerrshme. Ai tha se ishtenjë shpërthim i tmerrshëm dhe i fortë. Ai ishte pak para fundit. Dikush e ndihmoi atë, "tha Mark Iffrig, duke shtuar se ai njohu babanë e tij nga një foto e shpërndarë gjerësisht në Boston Globe që tregon atë në tokë, të rrethuar nga oficerë të policisë dhe zyrtarë gare. "Ai ishte vetëm rreth 10 metra nga vija e finishit."

Iffrig tha se babai i tij është një maratonist i" çmendur" i cili ka marrë pjesë në disa maratona dhe është shumë i shpejtë."

Billi, ish-druvar, nuk dorëzohet lehtë. Kjo e Bostonit ishte maratona numër 45 e jetës së tij prej atleti. Është një prej vrapuesve kryesorë të moshës së tij, një ndër të paktët, që ka përfunduar katër maratona në kategorinë nga 75 në 79 vjeç.
1746

KOMENTE