English

Kuzhinieri me famë në zemër të Kroacisë. 3 rregullat për një restorant

Me një mbiemër që do të thotë kungull në gjuhën kroate, dhe nga një familje e përfshirë në restorante për shumë vite, Christian Misiraca ishte i destinuar ndoshta për t'u bërë një kuzhinier.

Ai ka qenë kuzhinier për 20 vjet, dhe ka mësuar tregtinë e tij nga familja e tij dhe më pas në restorantet e Nju Jorkut para se të kthehej në shtëpi në Zagreb.

Christian tani është shef ekzekutiv në TIP TOP, një restorant në zemër të kryeqytetit kroat.

"Ka tre rregulla për një restorant: vendndodhja, vendndodhja dhe vendndodhja," shpjegon ai.

"Kjo nuk ka rëndësi se sa i mirë është ushqimi juaj nëse njerëzit nuk e dinë se ku jeni".

Në një kuzhinë që është definitivisht në anën e vogël, ai shërben deri në vlerën e parasë duke llogaritur receta suksesi në kohë të vështira ekonomike.

"Ne nuk jemi një vend me të vërtetë i shtrenjtë. Ne bëjmë paratë tona në tavolina kthese," thotë ai. "Ndonjëherë 100 njerëz vijnë në restorant dhe gjithkush dëshiron ushqim të mirë, kështu që është shumë stresues."

Christian mban pagën e tij në gjoksin e tij ashtu si recetat e tij dhe pranon se ai fiton mjaft mirë të holla.

Ai beson se ajo është "mbi mesataren kroate", e cila aktualisht është rreth 920 dollarë në muaj.

Por është gjithashtu punë e vështirë, shprehet ai. Në mënyrë tipike, ai punon rreth 12 orë në ditë, gjashtë ditë në javë.

Pavarësisht orëve të gjata, ai nuk mund ta imagjinojë duke bërë tjetër gjë për të jetuar.

"Unë kurrë nuk mund të ulem dhe të lexoj emailet gjithë ditës. Unë do të xhiroj veten në tre sekonda," shprehet me shaka ai.

"Unë kam nevojë për këtë, energjia e stresit, adrenalinë, dhe unë dua të vë një buzëqeshje në fytyrat e njerëzve. Dëshiroj që të gjithë të hanë ushqim të shëndetshëm dhe të shijshëm.

KOMENTE