English

Aeroplani diellor për njerëzit do të nisë udhëtimin në 2015 (VIDEO)

Një aeroplan i posaçëm i cili përdor energjinë diellore u testua në San Francisko para se të jetë gati për rrugë të gjatë.

Aeroplani ka një peshë prej 1 588 kg i rënda. Krahët e tij janë 63 metra të gjatë. Shpejtësia e tij maksimale është 69 kilometra në orë.

Aeroplani ka panele diellore shumë të vogla në të duke bërë që energjia elektrike të krijohet nga rrezet e diellit.
Aeroplani do të shkojë nga San Francisko në Nju Jork në muajin maj. Ai do të ndalet në Phoenix, Dallas dhe Atlanta, ndërsa për njerëzit fluturimi i parë rreth botës është planifikuar të jetë në vitin 2015.

1764

KOMENTE