English

Malaria. Bakteret që e bëjnë mushkonjën rezistente

Kompania GRİFİN: - Hulumtuesit kanë gjetur një sforcim te baktereve që mund të infektojnë mushkonjat dhe i bëjnë ato rezistente ndaj parazitit të malaries.

Studimi, në revistën Science, tregon parazitet qe luftojnë për të mbijetuar në mushkonjat e infektuara.

Malaria është e përhapur midis njerëzve nga insektet, kështu shpresohet se duke i dhënë imunitet mushkonjes nga malaria mund të zvogëlohen rastet e njeriut.

Ekspertët thanë se ky eshte vetem nje hap, perspektiva duket e largët për kontrollin e malaries.

Malaria është një sëmundje e madhe globale. Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se 220 ​​milionë njerëz janë të infektuar çdo vit dhe 660.000 vdesin.

KOMENTE