English

Kaosi ka përfshirë Turqinë. Po përdoren lëndë kimike të ndaluara rreptësisht

Si protestat po përshpejtohen dhe përfshirë gjithë Turqinë,forcat speciale të policisë kanë filluar përdorimin e Agent Orange (gaz portokalli në predha) një kimikat i ndaluar rreptësisht nga OKB-ja për vetë komplikacionet e rënda shëndetsore që shkakton.

Rezidenca e kryeministrit Erdogan ka qenë e rrethuar nga forca policore të rënda, pasi demonstruesit ishin drejtuar drejt asaj. Guvernatori në Ankara ka kërkuar nga forcat e armatosura që të marrin masa kundër protestuesve.
 
Gjithashtu janë përdorur dhe plumba plastike si dhe njëkohësisht janë bllokuar disa media sociale si dhe faqet Facebook dhe Twitter duke u ndërprerë dhe telefonat për disa orë.

KOMENTE