English

Airbus A350 bën fluturimin inagurues provë

Avioni më i ri nga dizenjatorët Evropianë të aeroplanëve Airbus bëri fluturimin e parë inagurues provë.

Airbus A350 është projektuar të jetë me karburant-efikas, dhe një konkurrent direkt për Boeing Dreamliner 787, rival i SHBA-së.

Ai shihet si jetik për të ardhmen e Airbus, e cila konkuron me Boeing për të furnizuar shumicën e linjave ajrore në botë me aeroplanë të rinj.

Ajo hoqi nga airstrip Blagnac në qytetin francez Tuluzë, ku A350 është ulur, të premten në mëngjes.

Aeroplani do të marrë një udhëtim të shkurtër për të kryer teste, dhe pastaj të ulet përsëri në Tuluzë.

Boeing Dreamliner ka provuar fluturimin e tij të parë në vitin 2009, megjithëse kohët e fundit u lëkund nga një frikë mbi rregullatorët e sigurisë, që lidhen me bateritë e saj.

KOMENTE