English

Mac Maharaj, sekreti i Nelson Mandelës

Nëse doni të dini në lidhje me shëndetin Presidentit Nelson Mandela nuk është me të vërtetë vetëm një person i cili nuk është thjesht vetëm një zëdhënës në një burokraci presidenciale.

Ai është një nga më të vjetrit e miqve të Z. Mandela, 78-vjeçari nga Afrika e Jugut i quajtur Mac Maharaj, i cili kaloi vite i burgosur në Robben Island me Z. Mandela, është mjaft i zgjuar dhe me një fizik dhe mendje mjaft të mprehtë.

Z. Mandela, 94 vjeç, një herë e përshkroi atë si "shokun më të zgjuar që ka takuar ndonjëherë".
Siç mund ta imagjinoni, thirrjet kanë ardhur në vija të trasha këto ditë, me mediat e botës të ankthshme për të mbajtur atë që shumë pak informacion është duke lëshuar në lidhje me shëndetin e Z. Mandela.

Z. Maharaj - Zëdhënësi zyrtar presidencial - jo gjithmonë mund të japë informacione, por kur ai e bën, ai mbetet i sjellshëm, i matur dhe - vulë e gjeneratës së tij të kuadrove të Kongresit Kombëtar Afrikan (ANC qeverisës), e cila luftoi për shtypje racore në Afrikën e Jugut - të përkushtuar vendosmërisht për vijën e partisë.

Roli i tij është një kujtesë e rëndësishme e përditshme se shëndeti në dështimin e zotit Mandela është një çështje personale intensivisht për shumë nga ata që janë përfshirë tani në detyrën e hidhur, menaxhimin e rrjedhës së informacionit nga një krevat në spital Pretoria, në një botë të pritjes.

Shkrimet e Mandelës janë transkriptuar nga Mahararaj prapa grilave (Arkivat Kombëtare të Afrikës së Jugut, me mirësjellje NMF)

Jashtë spitalit, një përleshje e madhe e gazetarëve vendorë dhe ndërkombëtarë kanë ngritur kampin e tyre jashtë, edhe në ditët e ftohta për të marrë vesh qoftë dhe një shkëndijë ndryshimi rreth Mandelës.

KOMENTE