English

Kaliforni. Gjykata lejon përsëri martesat gay

Një gjykatë e apelit ne SHBA ka lejuar perseri martesat mes te njejtit seks në Kaliforni, pas një vendimi të Gjykatës Supreme.

Urdhri është lëshuar nga Gjykata e Apelit Circuit 9 në San Francisko.

Brenda disa momenteve, martesat gay rifilluan në sallën e qytetit.

Të mërkurën Gjykata Supreme e SHBA kishte rrezuar vendimin e gjykates se nje shkalle me te ulet e njohur gjithashtu si Proposition 8.

Vendimi do të thotë se 13 shtete amerikane dhe District of Columbia tani i njohin martesat e të njëjtit seks.

Mbështetësit e Proposition 8 e përshkruan veprimin e gjykatës së Apelit si "skandaloze".

KOMENTE