English

Spanjë. Aksidenti më tragjik i ndodhur ndonjëherë

Të paktën 78 njerëz janë vrarë në rrëzimi i një treni pasagjerësh në veri-perëndim të Spanjës të mërkurën.

Më shumë se 140 janë lënduar, 36 seriozisht, pasi të tetë vagonat e trenit të linjes Madrid-Ferrol dolën jashtë shinave pranë Santiago de Compostela.

Raportet e medias thonë se treni mund të ketë qenë duke udhëtuar 2 herë më shumë se limiti i lejuar i shpejtësisë.

Zyrtarët thonë se një nga shoferët e trenit ka qenë vënë nën hetim formal.

Kjo është një nga aksidentet më të mëdha të ndodhura nga trenat ndonjëherë në Spanjë. Mariano Rajoy i ministrisë publike ka shpallur tre ditë zie kombëtare.

"Sot është një ditë shumë e vështirë. Sot ne kemi jetuar një aksident të tmerrshme, dramatik, do të qëndrojë me ne për një kohë të gjatë.

"Për dikë nga Santiago, si veten, më besoni, kjo është Dita e Shën Jakobit më e trishtuara e jetës sime."

Dy hetimet po kryhen - një gjyqësor, dhe tjetri nga komisioni hetimor për aksidentet hekurudhore, në kuadër të Ministrisë së Punëve Publike, ka shtuar ministri Z. Rajoy.

KOMENTE