English

Papa takohet me pelegrinet në plazhin Copacabana

Papa Francis ka vizituar plazhin Copacabana, në qytetin brazilian Rio de Janeiro, për të mbajtur ceremoninë përshëndetëse për Ditën Botërore të Rinisë.

Pas mbërritjes me helikopter, Papa udhetoi dhe 4 km përgjatë plazhit, duke ndaluar shumë herë për të përshëndetur turmën.

Rreth 1m pelegrinë ndoqën ngjarjen, pas një vizite te Papes,në një qytet me baraka.

Ndërkohë, moti i keq ka detyruar qe ngjarjet këtë fundjavë te zhvendosen nga një fermë ne nje tjeter në periferi të Rio.

Një faqe e ngritur në një fermë në periferi të qytetit perëndimor për vigjiljen e së shtunës dhe të shërbimit të së dielës, ku deri në 2 milionë njerëz pritet, ishte e mbuluar me baltë dhe pellgje pas dy ditëve të shiut te pamëshirshëm.

Autoritetet kanë njoftuar se këto ngjarje tani gjithashtu do të mbahen në plazhin Copacabana.

KOMENTE