English

Harroni fjalëkryqet. Orgazma aktivizon gjithë trurin, bllokon dhimbjet

Me sa duket orgazma i jep trurit tonë një stërvitje më të mirë se duke bërë një fjalëkryq apo një Sudok.
Ndjesia rrit aktivitetin e trurit përgjatë tërë organit ndërsa një zgjidhje fjalëkryqi aktivizon rajone relativisht të lokalizuara, pohon Neuroshkencëtari Profesor Barry Komisaruk.

Akademiku, i cili publikoi provën e parë të rajoneve të trurit të përfshira në orgazmë te femra pothuajse një dekadë më parë, tha gjithashtu se ndjesi mund të bllokojë edhe dhimbjet.

Në orgazmë ne shohim një rritje të madhe të rrjedhjes së gjakut në tru duke sjellë të gjithë ushqyesit dhe oksigjenin në tru ", tha ai.

Ushtrime Mendor rrit aktivitetin e trurit, por vetëm në rajone relativisht të lokalizuara. Orgazma aktivizon të gjithin.

Profesori, i cili punon në Rutgers University në New Jersey, ka studiuar gratë në laboratorin e tij në Departamentin e universitetit të Psikologjisë.
Ai mati rrjedhjen e gjakut në trurin e tyre si ato kishin arritur orgazmën.

72-vjeçari ka qenë duke studiuar zgjimin te femrat që nga viti 1960.
Ai filloi eksperimentet e tij mbi minjtë, por u zhvendos te gratë në vitin 1980. Por ai beson se ka ende shumë për të mësuar.
"Ne e dimë pothuajse asgjë për kënaqësi", tha ai.
"Është e rëndësishme për të kuptuar se si truri e prodhon atë.
'Cilat pjesë të trurit prodhojnë kënaqësi të tillë të dendur, që ne mund ti përdorim në njëfarë mënyre.
"Si ndikon mbi depresionin ose ankth apo varësinë nga dhimbjet? 'KOMENTE