English

Eloni Musk, njeriu që sjell konceptin e transportit për të ardhmen

Sipërmarrësi amerikan nga SHBA-ja, Eloni Musk shpalosi vizionin e tij për Hyperloop, transportimin e njerëzve në një tub në mes të qyteteve me shpejtësi supersonike. Pra një koncept tjetër lidhur me transportin që është aktualisht e mundshme.

Eloni Musk është një njeri që mendon jashtëzakonisht shumë dhe në mënyrë tepër të zgjuar. Ai tashmë ka eksploruar hapësirën me automjetin Space-X Dragon, automjeti i parë hapësirë ​​nisur nga një kompani private.

Por ideja e tij e fundit është më afër Tokës - shkurton kohën e udhëtimit midis San Francisco dhe Los Angeles. I quajtur Hyperloop, ai do të transportojë njerëz mes dy qyteteve në një tub alumini gjigand - në shpejtësi prej qindra kilometra në orë. Musk mendon se mund të jetë e pesta mënyrë e e transportit, pas të tjerave si aeroplan, tren, makinë dhe anije, dhe mund të shkurtojë kohën e udhëtimit deri në nën 30 minuta.

Ideja e tij është tepër e guximshme por duhet kohë për tu realizuar.Por përsëri është e rëndësishme pasi duhet ta pranojmë se është një prej koncepteve mjaft revolucionare që do të na marrë kohë nga A në B vjet duke filluar që tani.

KOMENTE