English

SHBA masa për të bllokuar bashkimin e American Airlines dhe SHBA Airways

Departamenti amerikan i Drejtësisë ka paraqitur një rast anti-besimi për të bllokuar bashkimin e American Airlines dhe SHBA Airways.

Marrëveshja 11bn $, i cili do të formojë linjën ajrore më të madhe në botë, u mbështet nga një gjykatë federale në mars dhe është miratuar nga Bashkimi Evropian.

Ankesat thonë se konsumatorët do të pësojnë një rritje të çmimeve por "do të zvogëlohet ndjeshëm konkurrenca" në tregun e brendshëm.

Gjashtë shtete amerikane dhe District of Columbia janë duke bashkuar dhe veprimet ligjore.

Ato janë: Texas, American Airlines aty ku e ka selinë, Arizona, ku US Airways është e bazuar, Florida, Pennsylvania, Tennessee dhe Virginia.

KOMENTE