English

Si të hiqni erën e keqe të gojës

Asnjë nuk dëshiron erën e keqe të gojës dhe ndaj secili përpiqet për të patur një higjenë të mirë të gojës. Mënyrat janë të shumta por më poshtë po japim disa këshilla që janë mjaft ët thjeshta dhe tepër të lehta për tu zbatuar.


Pini shumë lëngje gjatë ditës. Dehidratimi në fakt, shkakton erë të keqe nga goja, goja thahet dhe pështyma bëhet acid.

Për të gjitha recetat, përdor majdanoz me shumicë: është e pasur me kalium, vitaminë A,C,E që kontribuojnë në një shëndet të mirë të gojës. Përveç kësaj përmban mjaft substanca aromatizuese.

Jepi shije pjatave me trumzë, është një bimë aromatike e pasur me vit. E, fluor që aromatizojnë gojën.

Edhe menta është shumë e mirë, riaktivizon funksionimin e aparatit tretës dhe të mëlçisë. Gjethet e saj kanë mentol, që shërben si anti – mikrobital.

Shtroni në tavolinë lakrat, por dhe të verdhën e vezës. Kanë vitaminë K që eviton tretjen e keqe që është shpesh përgjegjëse për erën e keqe të gojës.

KOMENTE