English

Gruaja amerikane me mbiemrin më të gjatë ndalohet nga policia. Problem qeveritar

Një grua amerikane ka fituar betejën që të ketë emrin e saj të plotë të vënë në licencën e saj të makinës.
Emri i Janice " Lokelani " Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele-së është aq i gjatë - sa që përmban 36 shkronja dhe 19 rrokje - dhe se ajo nuk mund ta përshtatë dot në dokumentacion.

Por ajo thotë se ankesa e saj tani është korrigjuar.

Sistemi i kompjuterave në qeverinë Hawaii do të përmirësohet deri në fund të vitit , duke lejuar që ajo të ketë emrin e saj të plotë në licencën e saj lëvizëse dhe kartë identiteti .
Aktualisht dokumentacioni i saj i vetëm ka një version të cunguar të emrit të saj, për shkak se sistemi kompjuterik në Hawaii nuk mund të trajtojë më shumë se 35 karaktere.

Ms Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele - mbiemri i vajzërisë së cilës ishte më kompakt Worth - tha se filloi fushatën për të marrë emrin e saj të plotë në dokumentacionin e qeverisë , sepse ajo ishte tronditur kur policia e ka trajtuar atë jo mirë pas ndalimit me makinën e saj .

"Polici shikoi licencën time dhe pa se unë nuk kisha emrin e parë . Unë i thashë atij se nuk është faji im se licenca ime dhe ID shteti nuk janë të sakta dhe unë jam duke u përpjekur për të korrigjuar , " tha ajo .

"Ai pastaj më tha :" E pra , ju gjithmonë mund të ndryshoni emrin tuaj ta ktheni në emrin tënd vajzëror . ' Ky sugjerim më lëndoi zemrën. "
"Gjatë 22 viteve të fundit unë kam parë ...që kultura e Hawaii po shkelet dhe ky polic trajton emrin tim sikur të ishte mumbo - jumbo ".

Ms Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele tha se qëndrimi i policit e ka mërzitur për shkak se ai u tregua " i pasjellshëm" .

Pasi ajo solli shqetësimin e saj për departamentin e guvernatorit , ata njoftuan se një licencë dhe një kartë identiteti e cila lejon emrin e saj të plotë mbi të do të prodhohet deri në fund të vitit 2013 .

Një zëdhënëse për departamentin e transportit Hawaiis , Caroline Sluyter , tha se sistemet kompjuterike në të gjithë shtetin po rindërtohen për të akomoduar emrat më të gjata .

" Ne kemi qenë të vetëdijshëm për këtë çështje , dhe unë e di tani ata janë duke punuar për ti zgjeruar- Unë besoj - deri në 40 karaktere në mënyrë që çështja mund të zgjidhet , " tha ajo .

Ms Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele - e cila mori emrin e saj pas martesës në vitin 1992 - ka thënë se emri i saj kishte shumë shtresa të kuptimeve duke përfshirë "një njeri që do të ngrihet dhe merr njerëz të përqëndruar në një drejtim kur ka kaos dhe konfuzion , dhe ti ndihmojë ata të dalin nga çrregullimi " .

KOMENTE