English

Facebook kërkon falje

Facebook ka kërkuar falje për botimin e një reklame, ku tregohet fotoja e një 17 vjeçareje e cila kishte vrarë veten pasi ishte ankuar për ngacmime në cyber.

Canadian Rehtaeh Parsons vrau veten në muajin prill pasi një foto ku ajo ishte dhunuar rëndë nga kater djem kishte qarkulluar në internet, duke u përdorur si reklamë për një kompani reklamash, ka thënë nëna e saj.
Babai i saj, tha të mërkurën se ai kishte qenë i "lodhur" nga reklamat e kësaj foto.

Facebook tha se kishte ndaluar kompaninë e përfshirë në rrjetin social.

"Ky është një shembull jashtëzakonisht i pafat i një reklamuesi që merr një imazh nga interneti dhe e përdor atë në fushatën e tyre," tha një zëdhënës.

"Kjo është një shkelje bruto e politikave tona reklamuese dhe ne kemi hequr shpalljen dhe kemi fshirë përgjithmonë llogarinë e reklamuesit.

"Ne kërkojmë ndjesë për çdo dëm të shkaktuar."

Kjo faqe interneti nuk është më në internet dhe pronari i saj nuk mund të marrë asnjë koment.

KOMENTE