English

Eurovizioni ndryshon rregullat për në edicionin e ardhshëm

Pas akuzave të shumta për rryshfet, Eurovizion ka ndryshuar disa rregulla të konkurrimit për edicionin e ardhshëm.

Vitin e ardhshëm emrat e jurisë së secilit vend do të zbulohen para konkurrimit si një përpjekje për të rritur trnsparencën dhe llogaridhënien,

Për herë të parë, rezultatet individuale të anëtarëve të jurisë gjithashtu do të publikohen menjëherë pas finales.

Ndryshimet vijnë pasi pretendohet se votat ishin blerë në edicionin e sivjetëm.
Paraprakisht, identiteti i anëtarëve të jurisë - votat e të cilëve llogari për 50% të pikëve çmime secili vend kjo konkurrentët - nuk u zbulua deri pas përfundimtar.

Për të rritur diversitetin, e profesionistëve të industrisë muzikore tani mund të marrin vetëm një ulëse në juri në qoftë se ata nuk kanë marrë pjesë gjatë dy edicioneve të kaluara të konkursit.

"Rregullat e forta dhe transparenca e rritur janë të rëndësishme për konkursin në për të ndërtuar mbi suksesin e saj," tha Jon Ola Sand, mbikëqyrësi ekzekutiv i konkursit,.

"Ne duam të bëjmë pjesëmarrësittë sigurt, pasi shikuesit dhe tifozët e dimë se i kemi bërë, dhe gjithmonë do të bëjmë, çmos për të siguruar një rezultat të drejtë.

"Ne besojmë në pavarësinë e çdo anëtari të jurisë [dhe] unë besoj se fakti që votat e tyre janë në ekran do të ndihmojnë ata të votojnë të pavarur."

Eurovizion 2014 do të zhvillohet në Kopenhagë.

KOMENTE