English

Alitalia shpëton nga falimentimi

Alitalia ka shmangur falimentimin, pasi aksionerët e linjës ajrore ranë dakord për të ngritur fonde të freskëta.

Bordi i Alitalias ka rënë dakord për 500 milionë euro paketë shpëtimi.

Aksionerët do të kontribuojnë 300 milionë euro, duke përfshirë edhe 75 milion euro nga shërbimi postar italian, dhe pjesa tjetër do të financohet nga bankat.

Alitalia ishte përballur me falimentimin dhe furnizuesi kryesor i saj i karburantit kishte kërcënuar për të prerë furnizimet të shtunën në qoftë se linja ajrore nuk arrinte të siguronte financim të ri.

Alitalia rrallë ka bërë fitim në historinë e saj 67-vjeçare, dhe në gjysmën e parë të këtij viti ka humbur 294m euro.

Qeveria thotë se do të ketë një rregullim të biznesit.

Air France KLM mbetet aksioneri më i madh i linjës ajrore me një interes 25%.

KOMENTE