English

Artisti rus, mbërthen organet genitale të tij në sheshin e Kuq në shenjë proteste

Një artist interpretues është arrestuar në Moskë, pasi ishte zhveshur lakuriq dhe scrotumin e tij e kishte ngulur në kalldrëmin e Sheshit të Kuq në shenjë proteste.

Pyotr Pavlensky , 29, thuhet se u ul për një orë e gjysmë në shesh, të dielën pasdite , me një gozhdë që depërtonte përmes organeve gjenitale të tij drejt në tokë.

Interpretuesi në St Petersburg morri një dënim me burg prej 15 ditësh , por u lirua përsëri sot, të hënën .

Pavlensky tha se " Fiksimi i organit genital " ishte një metaforë për apati në Rusi.

Akti i tij përkoi me Ditën e Policisë në të cilën ai u shpreh përmes një deklarate: "Kur autoritetet e kthyer vendin në një burg të madh , haptazi plaçkitje dhe kanalizimin e fondeve për rritjen dhe pasurimin e policisë dhe agjencive të tjera të sigurisë , shoqëria pranon arbitraritetin dhe , duke harruar avantazhin e saj në numra , sjell triumfin e shtetit policor nëpërmjet mosveprimit të tij . "

Veprimi i tij grafik jashtë mauzoleumit të Leninit ishte regjistruar në video e cila ishte vënë online para se të bllokohej nga mediat kryesore sociale, ruse.

Një gjyqtar i cili shqyrtoi çështjen e tij të hënën vendosi se dokumentet ishin paraqitur gabimisht. Nuk është e qartë nëse ai do të ri - arrestohet .

Shifrat e tjerë nga bota e artit rus vlerësuan aktin e tij në Red Square sinjë " gjest i fuqishëm i dëshpërimit absolut dhe si një manifest i pafuqisë " .

Të tjerët pyetën se si forcat e sigurisë patrullonin në Sheshin e Kuq dhe kanë lejuar Pavlensky të bëntë këtë lloj performance para hundës së tyre.

KOMENTE