English

Virusi MERS, izolohet te deveja

Një deve ka dalë pozitive me virusin Sars - ku vitin e kaluar ka vrarë 64 njerëz në mbarë botën .

Kafsha kishte qenë në pronësi nga një person i diagnostikuar me koronavirusin MERS (sindromi respirator në Lindjen e Mesme ),ka thënë ministria e shëndetsisë saudite.

Mbetet e paqartë , megjithatë, në qoftë se devetë janë përgjegjës për kalimin e sëmundjes tek njerëzit .

Coronaviruset shkaktojnë infeksione të rrugëve të frymëmarrjes tek njerëzit dhe kafshët.

Është e mundur që virusi është përhapur në pikëza , kur një person i infektuar kollitet ose teshtin .

Ekspertët besojnë se virusi nuk është shumë ngjitës.

Globalisht , që nga shtatori i vitit 2012, ka pasur 153 raste të konfirmuara në laborator të infeksioneve me koronavirusin MERS .

Ministria e shëndetësisë tha se ishte duke punuar me Ministrinë e Bujqësisë dhe laboratorët për të " izoluar virusin dhe krahasuar strukturën e saj gjenetike me atë të pacientit " .

Nëse virusi i izoluar te devetë dhe atij të pacientit "provohet të jenë identike , kjo do të jetë një zbulim i parë shkencor botëror , dhe një derë për të identifikuar burimin e virusit ".

Organizata Botërore e Shëndetësisë , e cila ka monitoruar situatën globale , thotë se aktualisht nuk ka asnjë arsye që të imponojë kufizimet e udhëtimit për shkak të virusit .

KOMENTE