English

Shpallet fajtor pasi i hedh acid në fytyrë drejtorit të tij

Një gjykatë në Moskë akuzoi si fajtor solistin e kompanisë së baletit "Bolshoi Ballet", Pavel Dmitrichenko për organizimin e një sulmi me acid ndaj drejtorit artistik të kompanisë.

Dy të pandehurit e tjerë janë dënuar si anëtarë të sulmit.

Acidi sulfurik i është hedhur drejtorit artistik Sergei Filin jashtë Moskës në banesën e tij në janar, duke i dëmtuar keq shikimin.

Dmitrichenko kishte pranuar se dëshironte keqtrajtimin e Z. Filinpor kishte mohuar se kishte hedhur acid ndaj tij.

Hetuesit thanë se Dmitrichenko kishte organizuar sulmin për shkak të një konflikti me Z. Filin.

Rasti ka zbuluar rivalitetet e hidhura dhe konfliktet në Bolshoi, një nga kompanitë më të famshme nëbalet dhe opera të Rusisë.

KOMENTE