English

SHBA. Shimpazeja dëshiron t'i jepet statusi person juridik

Një grup i të drejtave të kafshëve në SHBA është duke i bërë thirrje një gjykate të Nju Jorkut për të njohur një shimpanze si person juridik, duke u bërë shimpazeja e parë ligjore.

Projekti i të Drejtave të kafshëve dëshiron që shimpazeja e quajtur Tommy t'i jepet "personaliteti ligjor" dhe në këtë mënyrë të drejtën e "të drejtës themelore të lirisë trupore".

Grupi është duke planifikuar të paraqesë të njëjtën padi në emër të tre shimpazeve të tjera në të gjithë Nju Jork këtë javë.

KOMENTE