English

Nelson Mandela dhe jeta e tij

Afrikanët e Jugut janë mbledhur në Johanesburg dhe Soweto për të mbajtur zi për ish liderin e tyre, Nelson Mandela, i cili vdiq të enjten në moshës 95 vjeçare.

Lajmi është bërë zyrtar nga vetë presidenti afrikan Jacob Zuma
1998

1918 lindur në Kepin Lindor

1943 Regjistruar në Kongresin Kombëtar Afrikan

1956 I akuzuar për tradhti të lartë, por akuzat ranë pas një gjyqi katër-vjeçar

1962 Arrestohet, dhe dënohet për nxitje dhune dhe largohet nga vendi pa pasaportë duke kaluar 5 vjet në burg

1964 Akuzohet për sabotim, dhe dënohet me jetën

1990 Lirohet nga burgu

1993 Fiton çmimin Nobel të Paqes

1994 Zgjidhet presidenti i parë me ngjyrë

1999 Dorëhiqet si kryetar si kryetar i vendit

2001 Diagnostikohet me kancer të prostatës

2004 Tërhiqet nga jeta publike

2013 Humb jetën në moshën 95 vjeçare në Johannesburg

KOMENTE