English

Sekreti i të qënit elegant/e

Nëse ju dëshironi të humbni peshë , por nuk jeni një tifoz i palestrës , rezultatet e një studimi të ri mund të ofrojnë një alternativë të mirëpritur .

Njerëzit të cilët zgjohen dhe shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë çdo ditë janë më të zbehtë se sa ata që kanë orare të parregullta të gjumit, ka treguar studimi i ri.

Hulumtuesit studiuan më shumë se 300 gra , 17 - 26 vjeç në një kohë disa javore dhe gjetën se ato që flinin rregullisht ose me pak ndryshime kishin më pak yndyrë në trup.
Vullnetarët u vlerësuan për përbërjen e trupit , dhe pastaj u ishte dhënë një tracker aktivitet që regjistron lëvizjet e tyre gjatë ditës , dhe modelet e tyre të gjumit gjatë natës.

Studimi tregoi se ato që fjetën 6.5 orë ose më shumë se 8.5 orë kishin një rrisk për tu shëndoshur më tepër se të tjerët.

Profesor Bailey thotë se ne kemi shumë mënyra për të përmirësuar cilësinë e gjumit , të tilla si stërvitje të rregullta , mbajtjen e gjumit tuaj të qetë ddhe duke përdorur shtratin vetëm për të fjetur .

Hulumtimet e mëparshme nga Temple University, në Filadelfia , zbuluan se kur njerëzit flinin mirë me gjumë të qetë gjatë një nate, ata të nesërmen kishin nivele të ulëta të hormonit uri - rregullues, leptin.

Këto gjetje janë mbështetur nga hulumtimet në Klinikën Mayo në Rochester , Minesota e cila gjithashtu zbuloi se njerëzit e privuar nga gjumi ishin të predispozuar të merrnin më shumë kalori.

Hulumtuesit studiuar 17 njerëz të shëndetshëm të rinj dhe kanë gjetur se kur ata ishin të privuar nga gjumi ata kanë ngrënë më shumë.
Ata besojnë se kjo është për shkak se vullnetarët ishin të lodhur , ata kishin nivele më të larta të hormoneve leptin dhe ghrelin , dy prej të cilave janë të lidhura me oreksin.

KOMENTE