English

Merkel: Shqipëria të miratojë ligjet e nevojshme, ndërsa Serbia më afër BE-së (VIDEO)

Befasi për mosdhënien e statusit të Shqipërisë ishte dhe mos dakordësia edhe nga ana e Gjermanisë.

Kancelarja Merkel e cila ishte duke bërë betimin e saj për herë të tretë, në një fjalim në Bundestag, Merkel theksoi se Gjermania dhe BE-ja do të mbështesin Shqipërinë në marrjen e statusit kandidat dhe do të ndihmojnë qeverinë shqiptare në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Ndërkohë agjencia “Reuters” në versionin gjermanisht, pas daljes kundër të Gjermanisë për dhënien e statusit kandidat për Shqipërinë raportoi se, Merkel ka mbajtur qëndrimin se, Shqipëria nuk duhet të shpresojë për hapjen e negociatave për anëtarësimin në BE. Së pari sipas Merkel, duhen miratuar ligjet e nevojshme.
Nga ana tjetër gjatëfjalimit të saj ajo ka cilësuar Serbinë më afër BE-së, duke theksuar se në janar do të zhvillohet konferenca e parë e hapjes së negociatave.
2019

KOMENTE