English

Qytetarët e Rumanisë dhe Bullgarisë mund të punojnë pa kufizime në të gjithë Bashkimin Evropian

Qytetarët e Rumanisë dhe Bullgarisë mund të punojnë pa kufizime në të gjithë Bashkimin Evropian duke filluar nga e mërkura pra data 1 janar 2014

Kontrollet kalimtare u imponuan nga disa shtete anëtare për shtetasit e të dy vendeve - më të varfërit në bllok - kur ata u bashkuan me BE në 2007.

Të drejtat e tyre për të punuar ishin të kufizuara për shtatë vitet e para të anëtarësimit në BE.

Por përsëri disa nga vendet e pasura perëndimore të BE kanë frikë nga migrimi masiv prej të dy vendet.
Ndërkohë Letonia për herë të parë në vitin 2014 adapton euron si monedhën e saj.

Komisioneri i BE Olli Rehn tha se bashkimi i eurozonës është diçka për të gjithë ne për të festuar".

Por disa letonezët kanë shprehur skepticizëm mbi këtë veprim në një kohë të vështirësish financiare në Evropë, si edhe trishtim në heqjen dorë nga monedha e tyre, një simbol i fuqishëm i pavarësisë së vendit nga Bashkimi Sovjetik në vitet 1990.

KOMENTE