English

Lind djalë, pasi sperma e burrit u nxorr kontrabandë nga burgu

Gruaja një palestinezi të burgosur në Izrael ka lindur një djalë të konceptuar nga sperma e tij.
Hana al - Za'anin ka sjellë në jetë fëmijën el- Hasan pasi ajo mbolli me sukses spermën e burrit të saj, në pamundësi për të takuar bashkëshortin pasi ndodhet në burg dhe shumë të burgosurve politikë në Izrael i mohohet vizita bashkëshortore , duke bërë që palestinezët ti shohin lindje të tilla si një akt i sfidës kundër politikave të burgut .

"Unë jam shumë e lodhur por dhe shumë i lumtur , " tha nëna e re Hana al - Za'anin pas lindjes .
Duke folur nga një krevat në spital në qytetin e Gazës , ajo tha se Izraeli e ka ndaluar atë për të vizituar burrin e saj Tamer pas arrestimit të tij në vitin 2006 "
Shumica e 1.8 milion njerëzve të Gazës janë të ndaluar të hyjnë në Izrael për të njëjtën arsye , me përjashtim të disa tregtarëve dhe njerëzve të sëmurë rëndë që hyjnë në territorin e saj nga Gaza .
Gaza ka qenë e drejtuar nga grupi islamik Hamas që nga viti 2007 . Izraeli ka zbatuar bllokadën dhe ka luftuar një raund të betejave të përgjakshme me partinë militante .
Al - Za'anin pranoi të thotë se si sperma u përcoll nga burgu , në një laborator mjekësor në Gaza , ku dy specialistë mjekësorë po pritnin për të.

Tamer u arrestua në një inkursion të ushtrisë izraelite në qytetin verior Rripin e Beit Hanoun dhe u burgos për 12 vjet pasi i përkiste grupit militant Xhihadi Islamik .

KOMENTE