English

Gogësin fort, krijoin shembje në mushkëri

Një burrë 26 - vjeçar kinez, pas një gogësime të thellë pësoi një shembje në mushkëri.
Mr Ou , nga Wuhan,Provinca Hubei në Kinë , besohet të ketë krijuar një vrimë në mushkëri si ai po shtrinte muskujt e trupi në mëngjes shoqëruar me gogësimë mëngjes .
Mjekët besojnë se trupi i tij i gjatë dhe i hollë është fajtor për këtë lëndim të pazakontë .
Mr Ou ndjeu një dhimbje të papritur në gjoksin e tij pas gogësimës.Ai nuk i kushtoi rëndësi por më pas shkoi për trajtim në Spitalin Qendror të Wuhan pasi dhimbja u bë në mënyrë intensive dhe ai nuk mbushej dot me frymë .
Mjekët në spital e diagnostikuan Z. Ou me pneumatoraks spontan - që do të thotë se ajri mbetet i bllokuar pranë mushkërive.

Shumica e rasteve ndodhin spontanisht madje dhe në meshkuj të rinj - disa raste zhvillohen si rezultat i një dëmtimi në gjoks apo sëmundje të mushkërive dhe nganjëherë një lot i vogël në mushkëri është përgjegjës .
Simptoma më e zakonshme është një dhimbje e papritur , të mprehta në gjoks ndjekur nga dhimbjet gjatë frymëmarrjes .
Në shumicën e rasteve , kalon pa pasur nevojë për trajtim , por pastrimi i ajrit të bllokuar duhet bërë nëse ajo shkakton probleme me frymëmarrje .

Kushti ndodh dy në çdo 10.000 të rritur të rinj , por burrat janë katër herë më shumë gjasa për t'u prekur se femrat .
Chen Baojun , nga departamenti kirurgjik kardiotorakal i Spitalit Qendror , tha se kjo gjendje mund të ketë shumë shkaqe , por që gjatësia dhe të qënit të hollë te burrat ka më shumë shance.

KOMENTE