English

Ora 07.37, pasdite e së shtunës, ora më e mirë për Seks

Nëse keni menduar nata e së shtunës do të thotë fundosje në divan për të parë Faktori X,apo të hani një kek që e keni gatuar apo diçka tjetër.

Por një studim i ri ka gjetur se në orën 07:37 pasditen e së shtunës çiftet janë të zënë pasi zgjedhja e tyre është të bëjnë seks.

Sipas gjetjeve, të publikuara në faqen e internetit Lovehoney e shtuna është koha më popullore për seks, i votuar nga 44 për qind e çifteve, e ndjekur nga e diela me (24 për qind) dhe e premte (22 për qind) . Megjithatë Hulumtimi zbulon se kjo për shkak të lehtësisë dhe jo dëshirës seksuale.

Hulumtimi gjeti se ishte në të vërtetë një ndryshim në mes të kohës kur ne jemi më të nxitur dhe kohës kur ne të vërtetë jemi të zënë në marrëdhënie seksuale.
Ne ndjehemi më të nxitur rreth orës 04:33 të shtunën, por në përgjithësi nuk ka marrëdhënie seksuale deri në më shumë se tre orë më vonë.

Një e katërta prej nesh janë më të nxitur mëngjes - por ende vetëm 10 për qind bëjnë dashuri në atë kohë për shkak të presioneve të punës.
Anketa tregon se shumë pak prej nesh veprojnë në mënyrë spontane kur vjen puna te seksi, e cila mund të shpjegojë hendekun tre orësh ndërmjet zgjimit dhe aktivitetit seksual. Rreth gjysma e çifteve të anketuara pranuan se ata ishin të zënë aq sa ata kishin planifikuar seksin në ditarin e tyre.

Megjithatë Richard Longhurst, bashkë-themelues i Lovehoney, nuk mendon se caktimi i seksit në axhendë është një ide e keqe.
'Caktimi i seksit mund të duket si aktiviteti më pak romantike në botë, por ne kemi gjetur se intimiteti i rregullt fizik është çelësi për marrëdhënie të lumturisë të përgjithshëm.
"Në qoftë se e vetmja mënyrë që ju keni kohë për seks është të planifikoni atë, atëherë pse jo?"
Përkundër faktit se shumë prej nesh kanë pak kohë për seks spontan Sondazhi sugjeron se kur ne jemi duke planifikuar një goditje deri si të jemi romantike ,62 per qind e çifteve pranuan se kanë ditë të veçanta të javës që ata i mbajnë të lira për fund romantik.

Hulumtimi gjithashtu gjeti se gjashtë nga dhjetë prej nesh kanë rezervuar një hotel në mënyrë specifike për të marrë disa kohë vetëm për seksin dhe intimitetin.
Studimi gjithashtu zbuloi se është vetëm koha e ditës që mund të ndikojë në epshin tonë, makina jonë seksuale ndryshon në varësi të kohës së vitit .
Ne dëshirojmë marrëdhënie seksuale më shumë në verë - të quajtur si sezonin sexiest nga dy të tretat e të anketuarve, pasuar në dimër (16 për qind), pranverë (14 për qind) dhe në vjeshtë (4 për qind)

Richard Longhurst beson se intimiteti i rregullt fizik është çelësi për marrëdhënie të lumturisë të përgjithshme.
'Orët Seks do të jenë të ndryshme për shumë njerëz, por të gjitha hulumtimet tona tregojnë se çiftet që kanë jetë të madhe seksuale gjithashtu kanë marrëdhënie të madhe. "

KOMENTE