English

Agjensia elektronike spiune në Kanada mbledh të dhëna nga udhëtarët në aeroport përmes spiunimit

Agjensia elektronike spiune në Kanada ka mbledhur të dhëna nga udhëtarët që kalojnë nëpër aeroportin e madh ,raporton Canadian Broadcasting Corporation ( CBC ) raporton .

CSEC ka mbledhur informacion të kapur prej udhëtarëve pu u dyshuar nga' pajisjet me valë që punojnë me sistemin e lirëtë aeroportit gjatë dy javëve , thotë raporti .

Zbulimet vijnë nga dokumentet e dala nga Edward Snowden , thotë CBC .

CSEC është e ndaluar me ligj të japë të dhëna mbi kanadezët ose dikush që ndodhet në Kanada pa një urdhër të përshtatshme .

Misioni i saj kryesor është që të mbledhë zbulime të huaja duke ndërhyrë nëpër telefona dhe internetë jashtë trafikut .

CSEC ( Communications Security Kanada ) , në një deklaratë për CBC , përsëriti se ajo është " e mandatuar për të mbledhur sinjale të huaj për të mbrojtur Kanadanë dhe kanadezët .

" Dhe për të përmbushur këtë rol kryesor të zbulimit të huaj për vendin , CSEC është ligjërisht i autorizuar për të mbledhur dhe analizuar metadata . "

Metadata është informacioni në lidhje me një komunikim - të tilla si data dhe lokacioni i një telefonatë ose e-mail - dhe jo detajet e asaj që është thënë në të vërtetë ose me shkrim .

KOMENTE