English

9 shenja kur ju nuk duhet të ushtroni sportin

Në ditët e sotme të gjithë përpiqen sipas mënyrave te tyre për të mabjtur trupin në formë dhe të shëndetshëm, për të patur kolesterolin dhe trigliceridet në parametra normalë etj.

Por nganjëherë harrojnë ose dalin jashtë dëshirës së tyre madje dhe kur ndihen sëmurë shkojnë në palestër me mendimin se do të bëhen më mirë.

Më poshtë jepen disa rregulla se kur nuk duhet të ushtroni sportin në palestër apo dhe në natyrë.

Kur ju jeni i sëmurë

Trajnimi duke qenë i sëmurë është një shkak kryesor i lëndimeve të tjera pasi është më e vështirë që të përqendroheni në atë që ju po bëni kur ju ndjeheni keq. Pra mos ushtroni sport nëse jeni sëmurë.

Kur ju nuk keni pasur kohë të mjaftueshme çlodhje

Edhe pse jeni të lodhur , përpiqeni të nxitojnë në palestër pasi shkoi ora e stërvitjes, ose dilni në natyrë pasi është bërë rutinë një gjë e tillë. Por jo, nëse ndiheni të lodhur , më mirë duhet të pushoni. Nëse ju filloni trajnim kur ndiheni i lodhur, ka të ngjarë të çojë në një rishfaqjes së simptomave të një trupi të sëmurë.

Kur ndiheni i/e stresuar

Nganjëherë trupi ndihet i lodhur dhe nga palestra ndaj dëgjoni trupin tuaj dhe bëni mirë të merrni një pushim, duke mos shkuar, por thjesh bëni diçka tjetër, qoftë dhe një shëtitje, hani një ushqim të shëndetshëm, pasi palestra përfshin mirëqenien shpirtërore.

Kur ju keni një dëmtim

Çfarëdo dëmtimi , sigurohuni se ai është shëruar plotësisht para se të kthehet në trajnim . Një njeri i thjeshtë mund të bëhet shumë më keq me përpjekjen tuaj për më mirë - që do të thotë për të humbur atë . Ju mund të dëmtoni veten përsëri edhe më keq . Kërkoni këshilla profesionale nga mjeku juaj për çdo ushtrim sportiv apo tendosje që është ende e dhimbshme.

Kur ju nuk keni marrë pajisjet e duhura

Çfarëdo qoftë sporti juaj, sigurohuni që ju të bleni pajisjet më të mira që ju mund ta përballoni . Mos shikoni modën por mjafton të diheni rehat dhe komod në ushtrimet tuaja, pasi e kundërta mund të rezultojë në lëndime. Këpucët zgjidhni më të mirat, madje në dyqanet sportive mund të ketë trajnues të cilët mund t'ju sugjerojnë dhe shpjegojnë se cilat këpucë duhet të zgjidhni. Pra për çdo sport ju duhet të zgjidhni veshjet e duhura pse jo me këshillat e profesionistëve.

Kur ju keni marrë një ushqim jo të mirë nga nata e kaluar.

Nëse ju keni marrë një gjellë të mbetur nga nata e kaluar , mendoj se duhet kujdes para se të merrni pjesë në klasën e gjimnastikës tuaj në mëngjes . Alkooli ju lë thatë ,ndaj sigurohuni që ju keni pirë ujë të mjaftueshëm për të balancuar këtë efekt . Pyesni veten nëse jeni ende nën ndikimin e alkoolit.

Kur ju jeni shtatzënë

Rregullat e ushtrimit të aktivitetit sportiv kur ju jeni shtatzënë duhet të jenë më të kontrolluara dhe gjithmonë nën këshillën e mjekut.
Ju mund të ushtroheni gjatë gjithë shtatzënisë për aq kohë sa ju ndjeheni mirë dhe mjeku ju ka këshilluar. Shtatzënia është një stërvitje 9 muaj në vetvete . Në qoftë se ju vendosni për t'u ushtruar gjatë shtatzënisë , ju duhet të merrni këshilla profesionale pas muajit të tretë në atë që ju nuk duhet dhe duhet të bëni.

Pasi keni lindur beben tuaj

Ju dëgjoni mjaft lëvdata të shumta apo komplimente duke thënë se keni apo a kanë rifituar trupin perfekt pas lindjes direkt. Mos i besoni shumë fjalëve të të tjerëve pasi edhe pas lindjes ushtrimet duhet të ndiqen nën këshillën e mjekut.
Edhe pas lindjes ushtrimet duhet të fillojnë 6 javë pas lindjes normale dhe 11 javë pas lindjes me operacion. Ushtrimet duhet të zgjidhen specifike për problemet që shtatzania ka krijuar dhe nën kontrollin e mjekut apo të një profesionisti.

Mungesa e motivimit

Nëse nuk ndiheni i motivuar në sportin që keni zgjedhur mos u mundoni ta ushtroni jashtë dëshirës tuaj edhe pse ai mund të jetë mjaft rezultativ për një tjetër por ndoshta jo për ju.

Ndaj zgjidhni atë sport që ju ndiheni të motivuar pra thjesht përmirëson gjendjen tuaj shpirtërore, ku në fund ju të ndiheni të kënaqur në atë që bëtë.

KOMENTE