English

Foshnjat që vijnë nga lindje me prerje cezariane rrezikohen obezë në të ardhmen

Fëmijët e lindur me prerje cezariane kanë më shumë të ngjarë që në vitet e jetës së tyre më vonë të bëhen obezë se sa ata që lindin natyrshëm, thotë një studim i sapo përfunduar.

Analiza e 38.000 lindjeve , të botuar në revistën PLoS One , tregoi se shanset për të qenë i shëndoshë ishin 22 % më të larta .

Hulumtuesit thonë se në Mbretërinë e Bashkuar është e rëndësishme që gratë të jenë të informuara për pasojat afatgjata të prerjes cezariane .

Por ekspertët thanë se ishte e paqartë se çfarë është po ndodh me të vërtetë.

Studimi tregoi se për çdo 100 lindje vaginale , 60 prej tyre në moshë të rritur ishin bërë obeze.

Një nga studiuesit , Dr Mateu Hyde nga Imperial College në Londër , i tha BBC : " Kjo është një rritje prej pesë në 100 , e cila është një shqetësim i rëndësishëm .

"Është vetëm një rritje e gjysmë njësi në BMI , por në qoftë se ju do të keni atë rritje përpara një popullsie ju do të shihni një rritje të madhe në peshë dhe publikim të efekteve anësore . "

Ai tha se këshilla rreth lindjes së fëmijës është e përshtatur me pasojat e menjëhershme për fëmijën dhe nënën , por çështjet afatgjata të nevojshme duhen ngritur sa më mirë të jetë e mundur.

Ai tha se ishte e rëndësishme për gratë këshillimi dhe shpjegimi i avantazheve dhe disavantazheve lidhur me mënyrën e lindjes së foshnjës së tyre.

KOMENTE