English

Malaysia Airlines MH370. Dy persona me pashaportë të vjedhur jo lidhje me terroristët

Ngjarje të reja zbulohen mbi aeroplanin malajzian të zhdukur. Dy burrat që udhëtonin në pasaportat e vjedhura në bordin avionit ishin iranianë pa lidhje të dukshme me grupe terroriste , thonë zyrtarët .

Policia e Malajzisë ka zbuluar emrat e tyre, njëri quhej Pouria Nour Mohammad Mehrdad , 18 , dhe tha se ishte emigrant në Gjermani .

Interpol ka identifikuar tjetrin si Delavar Seyed Mohammadreza , 29 vjeç.

Malaysia Airlines Flight MH370 nga Kuala Lumpur në Pekin u zhduk të shtunën , me 239 persona në bord .
Ekspertët kanë thënë se prania e dy personave me pasaporta të vjedhura në një aeroplan ishte një shkelje e sigurisë , por konsiderohet relativisht e zakonshme në një rajon, qendër për emigracionin e paligjshëm .

Shefi i policisë në Malajzi, Inspektori i Përgjithshëm Khalid Abu Bakar , tha se iranian nuk ka gjasa që të jetë një anëtar i një grupi terrorist " , duke shtuar se autoritetet kanë qenë në kontakt me nënën e tij në Gjermani, e cila ishte duke pritur djalin e saj të arrijë në Frankfurt .

Sekretari i përgjithshëm i Interpolit, Ronald Noble tha se të dy burrat kishin udhëtuar nga kryeqyteti i Katarit Doha me pasaportat e tyre iraniane , dhe me pasaportat e vjedhura italiane dhe austriake kanë kaluar në bordin e fluturimit Malaysia Airlines .

" Sa më shumë informacione të marrim , aq më shumë jemi të prirur për të përfunduar pasi ky nuk është një incident terrorist , " shtoi ai .

KOMENTE