English

Zgjidhet misteri i aeroplanit të zhdukur në trekëndëshin Bermuda

Dy nga të ashtuquajturat zhdukjet më misterioze në trekëndëshin e Bermudës në fund të 1940 pothuajse janë zgjidhur .
Rezultatet e anijeve dhe avionëve thuhet se janë zhdukur pa gjurmë gjatë dekadave në një zonë të gjerë trekëndëshi të oqeanit me pikë imagjinare në Bermuda , Florida dhe Porto Riko .

Por shqyrtimi i ri gazetarit Tom Mangold për BBC jep shpjegime të mundshme për zhdukjen e dy aeroplanëve britanikë komerciale në zonë, me humbjen e 51 udhëtarëve dhe ekuipazhit .

Një aeroplan ndoshta ka vuajtur nga dështimi katastrofik teknik , si rezultat i projektimit të dobët , ndërsa tjetri ka të ngjarë të ketë përfunduar pasi nuk kishte karburant.
Gjashtëdhjetë vjet më parë , fluturimet komerciale nga Londra në Bermuda ishin të reja dhe të rrezikshme . Ata do të kërkonin një ndalesë furnizimi me karburant në Azore para fluturimit 2,000 -milje në Bermuda , e cila në atë kohë ishte fluturimi më i gjatë non-stop në botë .
Sot aeroplanët që mbërrijnë në ishullin e vogël të Atlantikut kanë lëndë djegëse të mjaftueshme rezervë për të devijuar në Bregdetin Lindor të SHBA 700 milje larg , në rast emergjence .
Dhe aeroplanët e epokës pas-luftës ishin shumë më pak të besueshëm se linjat ajrore të sotme .
British South American Airways ( BSAA ) , e cila operonte në këtë rrugë , kishte një rekord të zymtë të sigurisë . Në tre vjet ajo kishte pasur 11 aksidente të rënda dhe humbi pesë aeroplanë me 73 pasagjerë dhe 22 anëtarë të ekuipazhit të vrarë .

KOMENTE