English

Hunda e njeriut mund të zbulojë një trilion aroma te ndryshme

Hunda e njeriut mund të zbulojë një trilion aroma te ndryshme, shumë më tepër se sa kemi menduar më parë , thonë shkencëtarët amerikanë .

Deri më tani ,besimi afat- mbajtur ishte se ne mund të gërhasim duke nxjerre jashte rreth 10.000 aroma.

Vlerësimet e reja të publikuara nga Shkenca sugjerojne ,se hunda e njeriut tejkalon syrin dhe veshin në drejtim të numrit të stimujve që mund të dallojnë.

Studjuesit në Universitetin Rockfeller thonë se ne përdorim vetëm një pjesë të vogël të kompetencave tona te nuhatjes .

Syri i njeriut përdor tre receptorë të lehte që punojnë së bashku për të parë deri në 10 milionë ngjyra , ndërsa veshi mund të dëgjoje pothuajse gjysmë milioni.

Deri tani besohej se hunda , me 400 receptorët e saj të nuhatjes , mund të zbuloje vetëm rreth 10.000 aroma të ndryshme por tani pranohet deri ne nje trlion aroma.

KOMENTE