English

Brazil. Policia aksion të rreptë për pastrimin e bandave të drogës para fillimit të kampionatit botëror

Forcat braziliane të sigurisë kanë lëvizur në një lagje të varfër pranë aeroportit Rio , si pjesë e përpjekjeve për të përzënë nga bandat e droges para se kampionati boteror i futbollit te filloje.

Favela Mare është konsideruar të jetë një nga zonat më të rrezikshme të trafikut të drogës në qytet .

Autoritetet kanë qenë duke kryer një program të lagjeve të varfëra " paqëtimin " që ka për qëllim bërjen e qytetit - i cili pret edhe ne 2016 Lojërat Olimpike''

Policia ka kapur sasi të mëdha të armëve në sulmin e së dielës .

Sulmi filloi para agimit , ku më shumë se 1.000 të policisë mbështetur nga ushtarët dhe të blinduar u pozicionuan në Mare nje nga zonat me te medha dhe me te rrezikshme te qytetit.

Zona - në afërsi të aeroportit ndërkombëtar Rios me popullsi 120 mije banore thote Julia Carneiro e BBC-së në Sao Paulo është bërë një qendër për trafikantët e drogës.

Autoritetet thanë se e gjithë zona u pushtua brenda 15 minutave .

Policia kapi " sasi të mëdha të drogës dhe armëve " të fshehura në afërsi të fshatit olimpik , raportoi Globo News .

Programi Favela filloi në vitin 2008 , kur Rio ka nisur një përpjekje të suksesshme për të organizuar Lojërat Olimpike 2016 .

KOMENTE