Warning: file_get_contents(https://www.njoftime.net/service/xml-last-ads/): failed to open stream: Connection refused in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153
Muaji i autizmit.Testi i intolerances ushqimore, mineralograma dhe teste te tjera me 20% ulje
English

Muaji i autizmit.Testi i intolerances ushqimore, mineralograma dhe teste te tjera me 20% ulje

Ne kuadrin e muajit te autizmit cdo sherbim i klinikes per femijet autike (testi i intolerances ushqimore, mineralograma dhe teste te tjera) gjate ketij muaji eshte me 20% ulje!

Çfarë është AUTIZMI ?
Autizmi është çrregullim neurobiologjik kompleks e shumëplanësh i zhvillimit të njeriut , pjesë e Çrregullimeve të Spektrit Autik.
Sot të paktën 1 në 88 vetë diagnostikohen me autizm.
Individët me autizëm mund të jenë fjalëshumë ose të heshtur, të afeksionuar ose të ftohtë, metodike ose të çorganizuar.

Çrregullimet e Spektrit Autik karakterizohen nga nivele të ndryshme:
1)të dëmtimit të komunikimit verbal
2)të dëmtimit të aftësive dhe integrimit social
3)të sjelljeve, interesave dhe aktiviteteve stereotipike ose përsëritëse

Diagnostikimi:
Në shumicën e rasteve simptomat e Autizmit janë të matshme me disa instrumenta apo teste vlerësimi që në moshën 18 muajshe.
Prindër të kujdeshëm apo specialistë të mirëformuar qëllon t’i identifikojnë shenjat e para edhe më herët.
Si rregull, një diagnozë e konfirmuar e Autizmit mund të vendoset rreth moshës 2 vjeç, pavarësisht se në praktikë është rreth dy vjeç e gjysëm tre, pikërisht atëherë kur problemet me të folurin janë bërë më të dukshme.
Rreth 20% e fëmijëve me Autizëm zhvillohen normalisht deri në një fare periudhe dhe pastaj duket sikur u ngec zhvillimi apo bëjnë regres.

KOMENTE