English

5 vjeçari zbulon të metat e Microsoftit për shërbimin Xbox

Një djalë pesë vjeçar i cili ka diktuar të metat në sistemin e sigurisë në shërbimin Xbox të Microsoft-it ka qenë zyrtarisht i falënderuar nga kompania.

Kristoffer Von Hassel, nga San Diego, artistikisht ka hyrë në llogarinë e babait të tij pa fjalëkalimin e duhur.

Microsoft ka fiksuar këtë krisje apo depërtim dhe shtoi Kristoffer në listën e saj të studiuesve të njohur të sigurisë.

Në një intervistë me stacionin lokal lajmeve KGTV, Kristoffer ka thënë: "Unë isha si Po!"

Djali ka punuar duke marrë informacion mes kërkimeve para se të hynte në fjalëkalim në log, në ekran e cila më pas do të sjellë një ekran që verifikon fjalëkalimin e dytë.

Kristoffer zbuloi se në qoftë se ai thjesht shtyp tastën "space bar"​​për të mbushur fushën e fjalëkalimit, sistemi do të lejonte depërtimin e tij në llogarinë e babait të tij

Tashmë Microsoft i ka dhënë 4 lojra falas 5 vjeçarit dhe e ka futur emrin e tij në listën e njerëzve që kanë zbuluar të metat e Microsoftit si klient me IQ të lartë.

KOMENTE