English

Rrushi i zi dhe rrushi i bardhë. Pse duhet t'i konsumojmë sidomos në stinën e tyre

Blerina Bombaj - Eshte quajtur frui I “jetegjatesise”, “kenaqesise” dhe “detoksikimit”.

Shume I pasur ne polifenole te cilat I japin vlera antioksiduese dhe anti-inflamatore te cmuara. Ne saje te efekteve diuretike konsiderohet frut qe ndihmon shkarkimin e lengjeve dhe neutralizon efektet anesore te konsumit te tepruar te kripes! Farat e rrushit jane nen mikroskop per te vertetuar efektet e tyre kunder qelizave kanceroze. Resveratroli gjendet te rrushi I kuq dhe eshte antioksidanti qe lidhet me jetegajtesine me shume se cdo tjeter!

Keshille: rrushi i kuq dhe i zi permban me shume antioksidante se rrushi i bardhe por, lengu i rrushit te bardhe eshte ideal per nje aparat tretes delikat! Lengu i rrushit te bardhe eshte i pershtatshem edhe per bebet qe sapo kane filluar ushqimin.

KOMENTE