English

Ministri japonez dhe stafi i tij " dënohen" pasi shpenzojnë paratë e zyrës në klub seksi

Ministri i ri i tregëtisë së Japonisë ka qenë i detyruar të mbrojë veten pasi doli se personeli i tij mbështetës ka shpenzuar paratë e zyrës duke kaluar një natë në një klub seksi.

Yoichi Miyazawa pranon, se stafi i kishte pohuar shpenzimet pasi vizitoi një bar sadomazohiste në Hiroshima, por theksoi se ai nuk e vizitoi barin.

Pranimi i tij vjen në një kohë të vështirë për kryeministrin Shinzo Abe.

Dy ministrat e kabinetit dhanë dorëheqjen të hënën. Z. Miyazawa zëvendësoi Yuko Obuchi i cili dha dorëheqjen lidhur me skandalin e financimit.

Anëtarët e Miyazawa-kai, përshkruan se një grup politik që menaxhon fondet e ministrit, kaluan 18.230 ¥ ($ 170, £ 106) në klub në shtator 2010.

Shpenzimet u renditën si "shpenzime argëtuese" në raportin politik të grupit të fondit për atë vit.

"Është e vërtetë që shpenzime të tilla janë bërë," i tha z Miyazawa gazetarëve. "Por unë nuk kam shkuar atjedhe kjo është e vërtetë".

Ai ka në plan që të korrigjojë gabimin e bërë në lidhje më këto lloj shpenzimesh.


Mr Miyazawa, 64, është nipi i kryeministrit Kiichi Miyazawa, dhe kushëriri i ministrit aktual Fumio Kishida.

Ai u emërua në krye të ekonomisë, tregtisë dhe industrisë të martën nga Z. Abe.

Ministri i Drejtësisë Midori Matsushima ka sulmuar për një shkelje të dukshme të ligjeve dhe rregullave zgjedhore në përdorimin e fondeve politike. Matsushima u zëvendësua nga Yoko Kamikawa.

Dorëheqjet e tyre janë parë si një goditje ndaj qëllimit të Z. Abe, për të pasur një përfaqësim më të madh të grave në nivelet e larta të qeverisë.

KOMENTE