English

Çfarë ngjyre duhet t'i hamë bananet

Studiuesit thonë se sasia e vitaminave dhe mineraleve reduktohet kur fruti qëndron gjithmonë e më tepër pasi është këputur.

Një grup i studiuesve japonezë zbuluan një fakt mjaft interesant në lidhje me bananen. Bananet sa më shumë të piqen aq më shumë antioksidantë anticanceroze prodhojnë.

Për më tepër, kur bananet janë plotësisht të pjekura, ato marrin njolla të errëta në lëvozhgë, që do të thotë se fruti ka filluar prodhimin e TNF (Tumor nekrozë Factor), një substancë e cila lufton qelizat abnormale.

Rezultatet tregojnë gjithashtu se substancat anti-kanceroze përmirësohen si numri i njollave të errëta rritet.
Bananet me lëkurë të verdhë dhe njolla të errëta janë tetë herë më efikase në forcimin e sistemit imunitar se bananet me lëkurë të gjelbër.

Prandaj hani banane kur ato janë plotësisht të pjekura. Megjithatë, nëse ju jeni diagnostikuar me diabet tip 2, ose keni nevojë për të shmangur rritjen e shpejtë të sheqerit tuaj në gjak, ju mund të hani banane me arra me banane pasi ngadalëson thithjen e sheqerit në qarkullimin e gjakut. Nëse kjo nuk është zgjidhje e përkryer për ju, hani banane, kur ata nuk janë plotësisht të pjekura (faza e 3 ose 4)si në figurën në krah.

KOMENTE